Over mij

Van 1976- 2001 was ik als docente gezondheidskunde en natuur- en scheikunde werkzaam in het onderwijs. Daarnaast gaf ik nascholingscursussen bij Thuiszorg Rotterdam.

Na in 2001 de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Hans 't Hart in Tilburg te hebben afgesloten, startte ik in Barendrecht als yogadocente. Aanvankelijk begon ik met het overnemen van de lessen van een aantal yogadocenten. In de loop der jaren is mijn lespraktijk echter aanzienlijk uitgebreid. 

Ik heb een VYN-erkende opleiding gevolgd en ben ingeschreven bij de de Vereniging Yogadocenten Nederland. De Vereniging Yogadocenten Nederland is het startpunt voor kwaliteit op het gebied van yoga. Als je als cursist op zoek bent naar een kwaliteitsdocent dan weet je dat een VYN-erkende yogadocent een gedegen kennis heeft en werkt volgens de beroepscode. Meer informatie over Vereniging Yogadocenten Nederland vindt u hier.

Tot 2009 volgde ik regelmatig lessen in Iyengaryoga bij Charles Hond in Rotterdam.  Verder heb ik nog de volgende andere opleidingen op het gebied van yoga afgerond: de opleiding tot docent zwangerschapsyoga aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam, de opleiding Perfect Pilates voor paramedici en in mei 2010 behaalde ik het certificaat Critical Alignment bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Deze opleidingen zijn erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten in Nederland.

In 2014 behaalde ik het certificaat manuele toepassingen volgens de Dornmethode, een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd.

Afgelopen mei 2019 heb ik de bijscholing DO-IN YOGA bij Lilian Kluivers succesvol gevolgd.
Een eeuwenoude bewegingsvorm om veroudering te vertragen en energie te laten stromen door de meridianen.

Mijn hobby's zijn gregoriaans en zingen in o.a. kamerkoren ( “la Confiance”, projectkoor Psallite)
Dit alles kan ik doen dankzij de steun en feedback van mijn man en onze 4 volwassen kinderen.